ZomerOndernemer 2017 feestelijk afgesloten

 In Geen categorie

Het onder meer door de MoB gesponsorde zesweekse traject ‘ZomerOndernemer’ dat jongeren inspireert en begeleidt bij het ondernemen is afgerond. De 28 deelnemende jongeren van 15 tot 23 jaar uit de hele regio hebben mooie innovatieve ondernemingen opgezet. Tijdens de Kick Out presenteerden de jongeren hun bedrijf aan het publiek.

Dat alles vond plaats op een ondernemersmarkt bij Rohde & Grahl die druk werd bezocht door ervaren ondernemers, wethouders, vertegenwoordigers van de Rabobank, de gemeenten, het onderwijs, de Masters of Business en natuurlijk familie en vrienden. In een plenair programma hielden zeven jongeren een pitch over hun bedrijf. Er werd teruggeblikt op zes leerzame weken waarin de jongeren een training en diverse workshops volgenden en te gast  waren bij bedrijven uit de regio.

Zomerondernemer Amersfoort – Rabobank TV

In de eerste week van de zomervakantie is de ZomerOndernemer Amersfoort gestart. Jonge ambitieuze ondernemers leren creatief te denken, netwerken en samen met anderen bedrijfsplannen maken en beoordelen. Het project sluit af op de laatste donderdag van de vakantie met een feestelijke kick out waar de jonge entrepreneurs hun bedrijf presenteren.

 Van drone luchtopnames tot zelfgehaakte bikini’s

Er was ook dit jaar weer een grote diversiteit aan bedrijven waar de jongeren mee aan de slag gingen. ZAZA film van Gework Wardanian (16) uit Baarn komt graag langs om de mooie herinnering van kinderfeestjes vast te leggen. Elise Deen en Florine Buijtenhuis (17) matchen bijlesgevers en -nemers via ‘Succes met Bijles’ in Soest en omstreken. En Simon Dijkstra uit Driebergen speelt en componeert prachtige pianomuziek en is te boeken via simonbauke.nl.  Voor luchtfoto’s en ander luchtopnames met drones kun je binnenkort terecht bij QUADventures. Een originele sollicitatie regel je met hulp van Christiaan Vonkeman (23) uit Amersfoort via 123VideoCV. Yannick van Diermen (15) uit Bunschoten heeft zoveel kennis van het zelf in elkaar zetten van computers dat hij daar wel ondernemerskansen in zag. Ook zijn er weer diverse originele webshops gestart zo verkoopt de Amersfoortse Nena Ani (20) zelf ontworpen posters (emptyspaces-official.com), gaat Marloes Tornij (20) uit Amersfoort via partijopkoop goedkope dierbenodigdheden verkopen (Duodier.nl) en specialiseert Try-mike.nl zich voorlopig in magnetische oorbellen. Social media worden volop ingezet bij de productverkoop, zoals instagram. Zo verkoopt Daphne van der Veen (18) uit Soest haar zelfgemaakt tuig voor modelpaarden via @dreamsforhorses en zijn op @watsunswimwear de zelfgehaakte bikini’s van Emma Wouterson (17) uit Hilversum  te koop.

Zomerondernemer 2017 – Rabobank TV

Bij ROHDE & GRAHL in Amersfoort was het op donderdag 17 augustus een spannende middag voor de deelnemers aan de ZomerOndernemer Amersfoort. Voor het laatst konden de deelnemers hun bedrijf en product of dienst presenteren aan het grote publiek alvorens de winnaar van de ZomerOndernemer bekend werd gemaakt.

SmartCompare wint

Vincent Vis van SmartCompare werd uitgeroepen als winnaar. “Een echte ondernemer met goede presentatie en commerciële vaardigheden. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat hij verkoopt want hij kan alles aan de man brengen, zo stelt de jury. Bovendien heeft hij met SmartCompare een kansrijk businessconcept” aldus Nic Kors van de Rabobank. SmartCompare is  een vergelijkingswebsite voor studies en studiematerialen. Vincent (19) uit Amersfoort startte SmartCompare samen met zijn compagnon Devin Schoor en zal in oktober zijn bedrijf presenteren tijdens de landelijke finale ZomerOndernemer. Luke Kruize (20) uit Leusden die met zijn bedrijf Bolu eigen ontwerp bolu ties – een variant op de bolo ties uit westerns – maakt, werd tweede. Amber Hulsman (19) grafisch vormgeefster uit Hilversum van No Name Design ging met de derde prijs naar huis.

Landelijke finale

Op donderdag 5 oktober 2017 is de landelijke finale van ZomerOndernemer 2017. Het laatste, maar meest spannende event van het hele project. TIjdens deze finale wordt de landelijke winnaar van ZomerOndernemer 2017 bekendgemaakt. De winnaar verdient niet alleen de titel Beste ZomerOndernemer 2017′, maar mag ook deelnemen aan het International Student Company Festival (ISCF) in Riga

Speciale dank gaat uit naar Joost Enkelaar voor het ter beschikking stellen van zijn foto’s.

Bekijk hier de foto’s

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.