FAQ’s

Wanneer kan ik lid worden?

Er geldt voor leden geen maximum of minimum leeftijd. Elk lid is ondernemer of directeur van een onderneming of organisatie, die hij of zij minstens vijf jaar heeft of leidt en is woonachtig of werkzaam in de regio Amersfoort en omstreken. Ondernemers of directeuren die korter dan vijf jaar ondernemer of directeur zijn, kunnen dispensatie krijgen van het bestuur op basis van aantoonbare motivatie, netwerk en ondernemerskwaliteiten. Het lidmaatschap staat altijd op naam van een privé-persoon en niet op naam van de onderneming.

Hoe is de Masters of Business ontstaan?

De Masters of Business is opgericht in 2008 en kwam voort uit de Young Masters of Rabobank. Vijf ondernemers die dit netwerk tegelijk verlieten vanwege het leeftijdscriterium, vonden de contacten met elkaar en hun eigen relaties te leuk en zetten deze voort. Ronald Bolderman, Rob van Blokland, Jaap Alting, Roberto Verhagen en Stefan Koppel richtten hierop de Masters of Business op.

Hoe is de Masters of Business georganiseerd?

De Masters of Business anno nu kent een dagelijks bestuur van vijf door de ALV benoemde leden met de portefeuilles voorzitter, penningmeester, secretariaat, evenementen en communicatie. De organisatie is zo ‘plat’ mogelijk. Veel initiatieven komen gezamenlijk tot stand en worden door het bestuur in goede banen geleid.

Wat organiseren we?

Wij organiseren de ontmoeting en willen elkaar verder zakelijk en privé verder helpen. We houden van activiteiten die ons fysiek en mentaal in conditie houden. Dat kan door evenementen met een lichtelijk sportief, cultureel, culinair of inspirerend karakter. Wij houden van primeurs en kwaliteit. Als we sprekers uitnodigen moeten die ons inspireren. We ‘doen’ vooral veel en willen leuke bijeenkomsten. Kort samengevat: ondernemende types, met weinig zitvlees.

Wat zijn onze doelstellingen?

Het bestuur stelt zich ten doel om minimaal vier activiteiten per jaar (meestal zijn dit er meer) te verzorgen en de onderlinge banden tussen de leden te versterken.  Daarnaast streeft de vereniging er naar 10% van het lidmaatschap en sponsorinkomsten te besteden aan een maatschappelijk doel dat door de leden wordt gekozen.

Hoeveel kost het lidmaatschap?

De kosten voor het lidmaatschap is voor 2024/2025 vastgesteld op €450,-. Dit bedrag wordt gebruikt voor de organisatie van de activiteiten, met inbegrip van eten, drinken en de locatie. Ook organisatorische kosten, zoals mailings, onderhoud en bouw van de website, representatie, marketing en ondersteuning van een maatschappelijk doel worden hieruit bekostigd.

Kan ik ook doneren of sponsoren?

Jazeker! Financieel bijdragen aan de Masters of Business kan op twee manieren. De eerste is door middel van een donatie van minimaal €100,- per jaar. De vereniging stelt zich daarnaast ten doel om sponsors te werven, die met hun bijdrage van minimaal €2.500,- een deel van de exploitatiekosten dragen. Deze sponsors krijgen voor dit bedrag een gratis lidmaatschap en naam- of logovermelding op de diverse communicatiemiddelen. Voor bijdragen in natura kennen wij geen beleid. Dit wordt per geval bekeken.

Hoe zit het met introduceren?

Ieder lid mag maximaal twee introducés per activiteit uitnodigen. Daarnaast geldt een maximum van vijf per activiteit. De introducés zijn ook ondernemer of directeur van een onderneming of organisatie. Deze introducés mogen maximaal twee keer uitgenodigd worden. Hierna dienen ze een keuze te maken of ze lid willen worden. De introducé betaalt bij iedere activiteit €50,-, als bijdrage in de kosten van de activiteit.

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.