Young Masters confisqueren golfcup

 In Geen categorie

Ondanks weer – of liever gezegd ‘geen weer’ – sloegen een kleine vijftig (young) masters op 9 juli af voor een golfmiddag waarbij om elke spriet werd gestreden. De clinic’ers werkten een schitterende 9-holes baan af onder leiding van een pro, terwijl de ‘gehandicapten’ over 18-holes zichzelf de put in probeerden slaan.

Halverwege de middag schoven de buitjes van de radar en werden de condities beter. Terwijl de clinic’ers genoeglijk de open haard hadden opgezocht en de bitterballen aan een duurzaamheidstest onderwierpen, druppelden de diverse flights binnen.

Het driftig tellen van de scorekaarten, onder leiding van onze eigen hoofdrekenmeester Harry Geerts, kon beginnen. Alhoewel hij dat normaliter op een spreadheet presenteert, werd dat nu een A4-tje in potlood. Bert Gadellaa nam die met graagte in ontvangst. Dit om de organisatie van Dorhout Mees te bedanken en een ieder de lof toe te zwaaien voor de geweldige prestaties, die onder deze midzomerse polaire condities waren verricht. Saillante details waren daarbij ’the nearly’ – de beste definitie daarvan zou kunnen zijn dat je de middag bijna door bent – en het genot om nu eindelijk eens een ‘dame’ een prijs te mogen uitreiken: ‘Sachaaa!’. Sacha Hollestelle gaf hem hierop een drietal bebaarde kussen waar Conchita Wurst jaloers op zou zijn geweest.

Gelukkig liet Bert zich niet uit het veld slaan. Ook niet toen uit de verzegelde envelop de naam van de Young Masters naar voren kwam. Namens het bestuur nam Pieter Klaasse de honneurs voortreffelijk waar. Zo stak hij in een berg clichés op ludieke wijze de draak met de Masters, bedankte hij op gulle wijze de organisatie en trok hij alle Young Ones het podium op om de overwinning te vieren. En zo hoort het!

Hugo Drost (net uit de clinic) wist zich te verzekeren van een geweldige GVB-golfcursus, terwijl Ham Woerdman (wedstrijdmoe) zich individueel kan laten coachen door een golfprofessional. De barbecue werd daarna met lange halen genoten, want snel thuis wachtte daar het WK. Uiteraard een zinloos verhaal, want Nederland verloor.

Bij ons gold: The winner takes it all. Wees er gerust een jaar blij mee, maar we zijn wel Masters, en die komen altijd terug. Watch us in 2015!

Alle prijswinnaars op een rijtje:
> Birdy gescoord door:
– Stefan Alink
– Harm Woerdman
– Sacha Hollestelle

> De neary is gewonnen door: Harm Woerdman
De longest door: Vincent van Wely

> De wedstrijdscore met aantal punten en handicap:
1. Harm Woerdman 31 punten, handicap 6.1
2. Sacha Hollestelle, 31 punten, handicap 16.6
3. Roy van Vessem, 30 punten, handicap 18.0

> Winnaar overall wedstrijd:
YMoR met 2,2 punt verschil (hogere gemiddelde score).

> Winnaar clinic:
Hugo Drost

Tekst: Bert van Weert
Foto’s: Peete van Spankeren

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.