Wild avondje in Den Treek

 In Geen categorie

Op een uiterst verrassende locatie in de open lucht op Landgoed Den Treek-Henschoten hadden we ditmaal letterlijk onze tent opgezet. Of liever gezegd dat had Flexsile gedaan. Het weer liet ons bepaald niet in de steek. In een subtiel zonnetje en een graadje of 18 voelde dit als een Indian Summer Lounge.

Bijzondere club
Onze eigen first lady Sylvia – terug van een kort ziekteverlof – heette iedereen welkom en hield een mooi en emotionerend betoog. Dat gezondheid geen vanzelfsprekendheid is en dat het sommige Masters behoorlijk had tegengezeten. Links en rechts werd een keer extra geslikt en geknipperd. De les die we hieruit leerden, is dat er binnen de MoB weliswaar veel zaken gedaan worden, maar dat we elkaar ook daarbuiten helpen en steunen. En ook maatschappelijk het nodige terugdoen. Dat gezegd hebbende werden er wederom enkele nieuwe leden verwelkomd!

Terwijl er geruststellende geluiden uit de mobiele keuken tot ons kwamen en de eerste glazen wijn waren genuttigd heette Fleur de Beaufort – 7e generatie en ‘nazaat van de oprichter’ van Den Treek – ruim 35 masters van harte welkom.

_DSC3025

Verdienmodel
Ze vertelde vol enthousiasme over het ontstaan van het gebied – met zo’n 2200 hectare een van de grootste particuliere landgoederen van Nederland. Over de onstuimige groei, vaak door huwelijken en overerving, maar ook over de druk op het gebied. Den Treek is in voortdurend gesprek met haar omgeving en stelt het gebied open voor recreatieve doeleinden. Om niet! Bij ondernemers wordt er dan gelijk gevraagd naar het ‘verdienmodel’, want voor niets gaat alleen de zon op. Waarop Fleur – nadat ze een tipje van de sluier oplichtte rond de juridische structuur – zich niet uit het veld liet slaan en met een ondeugende glimlach opmerkte dat ze blij was dat wij dan in ieder geval vanavond onze handjes wilden laten wapperen.

Voor boswachter Martin Nolsen het sein om ons uit te leggen dat jonge opslag (boompjes en vreemd gewas) de groei van de heide in de weg zit. “Als we dit laten staan, zo verzekerde hij ons, overwoekert dit straks alles en kunnen we de heide – die prachtig in bloei stond – vergeten.” Twee dozen met zagen en scharen lonkten naar ons. Gebroederlijk naast een doos met ‘meesterlijke’ oranje tuinhandschoenen, die Harm Woerdman voor ons regelde.

_DSC3052

Therapeutisch

Alle slecht betalende klanten en en niet verworven orders werden in één therapeutische sessie afgeknipt. Onder goedkeurend gemompel van Martin die vond dat we als beesten tekeer gingen. Deze gerooide oppervlakte had hij van een businessclub niet verwacht. De verrassing van de avond waren echter de ruim 300 schapen van José Struik van De Treeker Wissel. Ze graasden op hun gemak met ons over de heide. Een serene rust uitademend. Iedereen werd er stil van.

Rozig, maar voldaan over de productie zakte de zon onder de einder en gingen de lampjes aan in de tent. Daily Déli serveerde ons dampende wildschotels van kip, rund, kapucijners en wilde rijst. Een goed glas en een dito gesprek. Wie stil was, kon de tevredenheid horen.

Tekst: Bert van Weert
Foto’s: Peete van Spankeren

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.