Troost bij een Summer Roast

 In Geen categorie

Wát keken hier allemaal naar uit. Niet vanachter een beeldscherm, maar live. Ondanks anderhalf jaar corona waren we inventief genoeg om tussen de golven ‘fier’ te gaan tafelen, een online wijnproeverij of een dubbele ALV te organiseren. Maar dit was anders. Nu de zomervakantie naderde en de regels werden versoepeld, kon er eindelijk weer eens genoten worden. Met volle teugen. Op de eerste echt zwoele zomeravond van het jaar. Zouden we dat ook een primeur kunnen noemen?

Alles is inmiddels wel gezegd over die ellendige ‘verstekelingen’. Het was gewuhannes. Een bizarre tijd, waar we februari 2020 zijn ingegleden. Maar ook een met verrassende inzichten. En of er nu nog negen extra varianten zijn: netwerkers als wij zijn vooral blij dat het hek weer open mag. Vanavond hieven we een symbolische Corona op onze Amersfoortse Olympus voor een heerlijke culinaire zomerbarbecue bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar. Ed, Theo en de keukenbrigade brachten ons terug naar het oude normaal met een fantastisch vega, vlees- en visfestijn!

Deze avond waren we even onder elkaar. Geen introducés en vooruitkijkend naar ons najaarsprogramma. We herdachten onze voormalige meesterfotograaf Peete van Spankeren. Levensgenieter, halve Italiaan, maar bovenal een gepassioneerde vakman, die altijd in was voor een goede grap. De minuut stilte voelde als een half uur. Peete’s ‘sluitertijd’. Ongemerkt gingen de blikken naar de punten van onze schoenen of omhoog. Eenieder had er zo z’n gedachten bij. Rust zacht, Peete!

Tekst: Bert van Weert
Foto’s: Gabor Nijenhuis

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.