Reiner van den Berg voorspelt kansen

 In Geen categorie

Hoezeer klimaat en weer ons iets proberen te zeggen werd ons op deze avond glashelder. Dat de wereld niet op deze manier kan blijven doordraaien illustreerde RTL-weerman Reinier van den Berg aan de hand van talloze grafieken en diagrammen.

Als Peter Sellers in zijn beste dagen legde hij significante verbanden tussen klimaatveranderingen en economie. Zoals neerslag versus droogte, het oplopen van de temperatuur, het smelten van de poolkappen versus de stijgende waterspiegel: het was in goed Nederlands tamelijk ‘in your face’. De aarde levert onze ‘commodities’ – de basisgrondstoffen die we nuttigen – steeds moeilijker op. En dat is zorgwekkend.

Echte reden voor pessimisme was er echter niet. Het tij is nog wel degelijk te keren. Reinier schetste daarbij volop kansen voor ondernemers en met name diegene die duurzamer, energiezuiniger en slimmer om weten te gaan met ‘minder’. En er zijn waanzinnige uitdagingen. Want wat(t) te denken van tornado’s die een hele aardbol kunnen voorzien van energie of een bliksemschicht – ook al goed voor de elektra van drie huishoudens. Nu alleen nog even een manier vinden om dit op te vangen en om te zetten.

Harry Settels ging naar huis met de Merlotbon, terwijl Frank Diele namens de Rabobank – door Sylvia direct geïmporteerd vanuit Ethiopië – de foto’s ontving van een liefdadigheidsproject.

Frank Diele Rabobank project

Het was weer een alleszins bijzondere avond. Met 55 eigen leden en maar liefst 25 introducés kunnen we in ieder geval zeggen dat de MoB leeft! Al noopt een dergelijke instroom ons ook om eens te kijken of we dit in wat rustiger vaarwater kunnen brengen.

Daarnaast is het echt van groot belang dat je je van te voren opgeeft, zodat we de juiste voorzieningen kunnen treffen. We gaan hier in 2015 strenger op toezien. Het was nu louter aan de flexibiliteit van Merlot’s keukenbrigade te danken dat het bestuur niet aan een ‘patatje met’ hoefde…

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.