MoB derde in Drakenbootrace

 In Geen categorie

Een zonovergoten vakantiedag in eigen stad. Zo voelde de Drakenbootrace, georganiseerd door JCI Eemland. Op zaterdag 29 juni streden tien (business)teams in de Eemhaven om de hoogste eer. Er werd gerankt op de gemiddelde tijd van drie battles, waarna De Lions Amersfoort, De Ronde Tafel in een finale race met een neuslengte versloeg. De fotofinish moest hier uitsluitsel geven! Wij eindigden als derde. Een plek op het podium dus. Niet onverdienstelijk voor ons debuut in deze competitie. Door onze deelname sponsorden we Stichting Weekje Weg die kansarme gezinnen de mogelijkheid biedt om ook even dat vakantiegevoel te ervaren. Hieraan werd door alle deelnemers en donateurs samen een cheque van € 5.250,- uitgereikt.

Schietstoel
Na een briefing aan de teamcaptains loste de Amersfoortse rapper Bizzey het startshot. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat we niet zouden deelnemen. Mondjesmaat druppelden de aanmeldingen binnen. Smoezen regende het zo mogelijk nog harder. Onder aanvuring van Gabor Nijenhuis, met invaller Dennis Stenacker en wat hulp van Stanley Bakker van Movement Gym, kregen we het achttal roeiers toch compleet. #9 Sandra van Alfen nam plaats achter de trommel en gaf met vaste, onverbiddelijke hand het roeitempo aan. Het stoeltje in boot één bleek echter niet goed vastgezet, waardoor ze als door een wonder droog aankwam. Met de knieën wel ietwat geknakt en met een paar strakke ogen waren de verhalen aan de wal nóg heldhaftiger. In race twee en drie vond ze gelukkig vastere bodem en pompte za alle energie in haar rol als aanjager.

Core
De techniek van het roeien zelf komt soepeltjes uit de ‘core’ (bovenlijf). Charlotte Wiersema sloeg hierop volledig haar slag. Voor een drakenbootrace hoef je geen ongelooflijke bi- en triceps te hebben. De stuurman van Dragon Events – een voormalige pro – werd allengs enthousiaster en voorzag ons van nuttige tips om synchroon te roeien, terwijl wij zelf alsmaar fanatieker werden over de gewichtsverdeling en het teamwork. Je bent een rader in het geheel, da’s voor ondernemers even wennen. Maar het gevoel met elkaar race-na-race beter te presteren, gaf een geweldige kick en smaakte absoluut naar meer. We roken de winst en baalden zelfs een tikkie dat we de finale niet haalden.

Rozig
Zonnebrand, water, reflecterende shirts en petjes: alles bleek nodig op deze zonnige dag de koperen ploert te trotseren. Ongekende weelde na ons tearjerkende tranendal dat voorjaar heet. JCI Eemland – de ‘kraamkamer’ bestaande uit ondernemend talent tussen 25 en 40 – had de organisatie met een complete armada vrijwilligers, standbemanning en een evenementfotograaf – aan de Grote Koppel op de plek van ‘het Spijkertje’ – perfect voor elkaar. De EHBO-post was nuttig, maar die hoefden – behalve een verdwaalde blaar – niet aan de bak. Bij Rozey aan de overkant – die ook de lunch verzorgde – genoten we nog van een rozig gerstenatje, iets uit een airfryer en smeersels vanaf een bootplank.

Ik heb nog nooit zo’n legioen Amersfoortse bizzers – in en buiten de boot – in zo’n korte tijd zo’n eenheid zien worden. Stiekem hopen we op een traditie. En MoB’ers, doe dan lekker mee. Want je hebt echt geen benul welke boot je hier hebt gemist. JCI Eemland: dank, dank, dank!

Bekijk de foto’s hier

Tekst: Bert van Weert
Foto’s: Dorien Nieuwkamer

Met dank ook aan bijdragen in de Drakenboot(-app) : Gert Cazemier, Olaf Velthuis en Hidde Bijl

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.