13 mei | Bezoek aan het Sovjet Ereveld en dineren bij Zuiver

13 mei | Bezoek aan het Sovjet Ereveld en dineren bij Zuiver

Locatie:
Restaurant Zuiver
Vlooswijkseweg 1 - Leusden

13/05/2024
17:30 - 22:30

Een gedenkwaardig bezoek! 

 

In de maand mei, waarin we zowel herdenken als onze vrijheid vieren, wijden wij een bijzondere avond aan het Sovjet Ereveld. Hier liggen 865 Sovjets begraven, waaronder Oekraïners, Oezbeken en Kazachstanen, die als onderdeel van de geallieerden vochten tegen Nazi-Duitsland.

Remco Reiding, gedreven onderzoeker en directeur van Stichting Sovjet Ereveld, leidt ons rond met aansluitend een korte presentatie en een sneak preview van het museum annex bezoekerscentrum dat nu wordt verbouwd en begin 2025 de deuren opent.

Na de rondleiding en de presentatie zullen we weer eens ‘ouderwets’ dineren in restaurant Zuiver en lekker bijpraten.

Remco neemt ons mee in zijn missie om de families van honderden onbekende soldaten te traceren, waardoor het Sovjet Ereveld in Leusden veranderde van vergeten grond in een ereplaats. Dit wordt een gedenkwaardige avond die het ongeplaveide pad van ondernemerschap blootlegt. Hij deelt zijn inspanningen om de stichting en het museum te realiseren. Ondanks alle mondiale uitdagingen, moet verteld blijven worden wat de impact is van oorlog en polarisatie. Of hoe wij uit graafwerk en research lessen voor de toekomst kunnen trekken.

Over het Sovjet Ereveld
Het Sovjet Ereveld biedt plaats aan de graven van 865 oorlogsslachtoffers uit de voormalige Sovjet-Unie, waarvan 101 als krijgsgevangen op 27 september 1941 in Kamp Amersfoort onder erbarmelijke omstandigheden gevangen werden gezet. 24 van hen overleden al snel in het Kamp, de overige 77 Sovjetsoldaten werden op 9 april 1942 door de Duitsers gefusilleerd. Dit wordt elk jaar op 9 april herdacht.

Dineren bij Zuiver
We dineren deze avond lekker uitgebreid bij restaurant Zuiver. Daar is weer volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Schrijf je in
Dit is dè kans om dit stuk Amersfoortse geschiedenis te leren kennen. Graag horen we uiterlijk 5 mei of je aanwezig zult zijn.

Programma maandag 13 mei
17.30 uur   ontvangst in Restaurant Zuiver
18.00 uur   rondleiding over Sovjet Ereveld
18.55 uur   rondleiding door museum in aanbouw
19.15 uur   korte presentatie Remco Reiding
19.30 uur   diner in Restaurant Zuiver

Geef je hieronder op, want dit mag je natuurlijk niet missen! Geef ook alvast jouw menukeuze op.

Waar?
Restaurant Zuiver
Vlooswijkseweg 1
3832 RG Leusden

Parkeren
Restaurant Zuiver beschikt over ruim voldoende parkeerplaatsen.
Check hier de route

> Zet in jouw agenda

Marije, Arthur, Bert, Dennis en Richard

Aanmelden en annuleren kan uiterlijk tot en met 5 mei 2024. Bij niet tijdig afmelden zijn wij conform ons huishoudelijk reglement genoodzaakt een no-showfactuur van € 80,- te sturen voor de gemaakte kosten. Je kunt je uitsluitend aanmelden voor evenementen en aanmeldingen annuleren door in te loggen op de website.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Evenement aanmeldingen

Inloggen voor bestaande gebruikers
   

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.