Wijnen, wijnen, wijnen

 In Geen categorie

Als we dan niet fysiek op reis kunnen dan doen we dat virtueel. Zo leidde Cor Stal ons langs ’s werelds unieke wijngaarden. Van Piedmonte tot Stellenbosch en van de Moezel tot de Gironde. Wijnkelders aan creativiteit. Het idee om een online proeverij te organiseren viel in goede aarde. Al kunnen we dat volgens kenners beter het ’terroir’ noemen.

Geen drank kent zoveel nuances als wijn. Je kunt er eindeloos over filosoferen. Cor kan dat als geen ander. Hij doet dat zo smaakvol dat wijnliefhebbers met hem weglopen. Met Corvino organiseert hij reizen, proeverijen en cursussen om alle bijzondere druiven heen. Wat veel mensen echter niet weten is wát ze precies proeven, hoe je een goede wijn herkent en waarin productiemethodes van elkaar verschillen. Dat is kennis die je altijd van pas komt en die we deze avond gulzig tot ons namen.

Naast een assortiment ‘reageerbuisjes’, halve en hele flessen, had menigeen een tafel aan bijpassende hapjes klaargezet. En alhoewel het gemis aan de fysieke ontmoeting duidelijk werd, bood de caleidoscoop aan schermpjes en huiskamers een vrolijke noot. Cor werd onderworpen aan een ‘Q&A’ en er werd wijn beoordeeld, wat hij zorgvuldig collecteerde voor z’n andere klanten. Een enkeling liet zich ontvallen er op voorhand niets van te hebben voorgesteld, maar het toch verrassend leuk te hebben gevonden. Al moet daar wel worden bij gezegd dat er bij het gros op dat moment minimaal een fles in zat.

Tekst: Bert van Weert

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.