Wie van de drie? Alle drie!

 In Geen categorie

Motiva-ATCMatch-KarelDoormanGroep

Het was een memorabele ALV met maar liefst drie goede doelen: Stichting Motiva, ATC Match en de Karel Doormangroep. Daarnaast genoten we van de gastvrijheid van maar liefst vier van onze leden, die ons wisten te verrassen met fantastische gerechten en schitterende locaties.

Met de professionele ontvangst in Martin Lindelauf’s Mercure Hotel kon het eigenlijk al niet stuk. De ALV 2016 verliep vlot en rimpelloos. Kort samengevat: we doen leuke dingen, hebben een stabiel ledenaantal en zijn financieel gezond. De kascommissie verzocht de vergadering het bestuur dan ook décharge te verlenen voor het gevoerde beleid. Maar dat is voor ons nog niet alles. De MoB ondersteunt ook maatschappelijke initiatieven volgens de daarvoor geldende criteria. Deze avond waren dat er maar liefst drie.

Stichting Motiva ontfermt zich over daklozen in de regio Amersfoort. Naast opvang en het netwerken rondom de re-integratie is ze heel actief als het gaat om actieve dagbesteding, zoals het Klussenbureau. Voor de kookactiviteiten schonken we 2.500,- te besteden aan een fornuis, pannen en boodschappen.

Motiva rondleiding Rene Slotboom

Het tweede doel was ATC Match. Zij verzorgen praktisch onderwijs in houtbewerking en montage voor jongeren met leerproblemen. Momenteel bevinden ze zich in een lastige fase waarin ze steeds minder subsidies krijgen en meer en meer op eigen benen moeten gaan staan. We zullen ATC Match hierbij op verschillende manieren gaan helpen, zoals materialen, orders, maar vooral ook door zelf de handen uit de mouwen te steken. De MoB zal een businessteam gaan samenstellen om ATC Match een nieuwe toekomst te geven.

De eerste order werd door ons direct uitgedeeld aan doel nummer drie: waterscoutinggroep Karel Doorman. Vorig jaar brandde hun clubhuis aan de Eem tot op de grond af als gevolg van kortsluiting. Op inventieve en ondernemende wijze werd een nieuw clubhuis gefinancierd door uitgifte van obligaties. Maar nu de oplevering nadert, is het geld helemaal op. Gaan ze op plastic stoeltjes zitten? Nee dus! Een mooie klus voor ATC Match die het binnen- en buitenmeubilair gaan maken. Leuke bijkomstigheid: ook het Klussenbureau van Motiva helpt de scouting een handje.

Stipt 19.00 uur haalden daklozenbegeleiders Albert van der Iest en René Slotboom ons uit de zaal voor een avondwandeling op een van de eerste mooie lentedagen. Voor Harm Woerdman helaas zonder de paraplu die hij voor ons had gemaakt, maar waar wel iedereen blij mee was. Slaapplaatsen langs het Stadhuis, een kluskelder in de Muurhuizen: ineens zagen we historisch Amersfoort door heel andere ogen.

Bonbons Tabaksplant

Onderweg stopten we bij De Vier Broers (Ab Kan) en In den Kleinen Hap (Rolf van As) voor heerlijke voor- en hoofgerechten, waarna we tegen tienen bij Hotel de Tabaksplant (Petra Egbring) op de koffie kwamen. Bij velen vielen de monden open. En wat was die binnentuin lekker! Op weg naar klok van elf roffelde de laatste TukTuk van Ronald Morren ons terug naar Mercure. We waren het er snel over eens: dit was een avond om niet licht te vergeten.

Bekijk hier de foto’s.

Tekst: Bert van Weert
Foto’s: Peete van Spankeren

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.