Trots op Kay van de Linde

 In Geen categorie

De eerste avond van de MoB! Uit de eigen netwerken zijn de potentiële leden uitgenodigd en werden deze avond circa 50 ondernemers verwelkomd.

Kay van de Linde – spindoctor, campagnesstrateeg en communicatieadviseur – verhaalde smakelijk over zijn Amerikaanse periode was onze eerste spreker. Hoe zijn vader (televisiemaker Wibo van de Linde) een stageplaats voor hem regelde bij het bedrijf van de Amerikaanse politiek strateeg David Garth.

Hij startte in de postkamer, maar wist zich snel op te werken waarna hij in 1993 president werd van de Garth Group. Hier werkte hij onder andere mee aan verkiezingscampagnes van presidentskandidaat Walter Mondale (1984), primarykandidaat Al Gore (1988), senaatskandidaat Arlen Specter (1992) en de New Yorkse burgemeesterskandidaten Ed Koch (1985, 1989) en Rudy Giuliani (1993).

In 2000 keerde Van de Linde terug naar Nederland, waar hij een adviesbureau startte en vanaf 2001 als campagneleider van Leefbaar Nederland betrokken was bij de opkomst van Pim Fortuyn. De breuk tussen Leefbaar Nederland en Fortuyn in februari 2002 was tevens het einde van de samenwerking tussen Fortuyn en Van de Linde.

Minder succesvol, maar niet minder enerverend was zijn poging om Rita Verdonk lijsttrekker van de VVD te maken. Ook op ‘Trots op Nederland’ was hij niet trots. Hij bestempelde het als: “tot nu toe gebakken lucht”.

De avond was, ondanks de wisselende reacties over het optreden van Kay van de Linde, een succes. 32 ondernemers meldden zich direct aan als lid!

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.