Totally fit for business

 In Geen categorie

Als ondernemer wil je fysiek en geestelijk in conditie blijven. Dat is niet zomaar een loze kreet, maar volledig verankerd in onze ‘statuten’. Nu houden we van primeurs, dus leek het ons een aardig idee dit eerste goede voornemen van 2024 vast te fiksen. Maandag 27 november rolden we dan ook de loper uit bij Movement Gym in Amersfoort.

Premium fitness
Een enkele old economist schamperde nog wat over een sportclub en de oude Norit-fabriek. Wat moest dit worden? Maar zoals we steeds zeiden: dit is alles wat je niet verwacht; Movement Gym is een experience. Collega-master Stanley Bakker runt deze gym en is al drie jaar op rij uitgeroepen tot ‘beste sportclub van de provincie Utrecht’. Die konden we dus niet laten lopen. En omdat alles in sportief ondernemen gaat om balans, doken we vanavond in de wereld van premium fitness, wellness, gezondheid en ontspanning! In deze gym van maar liefst vijf verdiepingen konden we onze fysieke en mentale gezondheid naar een hoger niveau tillen met gezonde voeding, ontspanning, verzorging en meer. Zeker niet eng of alleen voor spierbundels!

Mocktail
Geheel in stijl werden we welkom geheten met een mocktail. Ongevaarlijk lekker en nauwelijks te onderscheiden van alcoholhoudende broertjes en zusjes. Good voor de buikvetjes. De enthousiaste dames achter de bar gooiden er overigens wel tegelijk een ‘chocolate haselnut ball’ achteraan, ons vullende voorafje – waarmee de noodzaak om ook weer wat carbs te verbranden direct was geboren.

Rocking Up X-mas
Na een kort welkomstwoord door de voorzitter, praatte Hans Keijmel van Rocking Up X-mas ons bij. Aan dit goede doel mede ondersteund door Rabobank Amersfoort Eemland doneren we voor de derde opeenvolgende keer een bedrag van € 4.000,-. De letterlijke cheque konden we niet overhandigen, waardoor Hans het moest doen met een warme handdruk van ‘iemand in een kersttrui’ en de toezegging van onze penningmeester Arthur Scherpenzeel dat het allemaal goed zou komen. Als founding fathers mogen we dit jaar weer meer dan duizend mensen, die het echt niet hebben, een fijne kerst kunnen bezorgen. En laten we onze eigen kerstmasters die de pakketten wegrijden, hun magazijnen en auto’s ter beschikking stellen of de vrijwillige troepen ondersteunen met eten en drinken niet vergeten.

Girl power
We hadden Hans nog niet uitgewuifd of Stanley, zijn compagnon Damir en de vollledige crew gooiden het actieve programma erin met mindful yoga, skill biken, kickboksen en een workshop voeding. In feite zouden alle vijf de verdiepingen oranje-paars kleuren. Ondergetekende onderwierp zich aan de yoga. Die was zo geweldig rustgevend dat Alfred van Muiden besloot wat slaap in te halen. Bij het kickboksen debuteerden onze nieuwe gezichten Martin de Jong, Hasib Mohammadi en Kim van Brink direct fanatiek. Toen Kim vervolgens vroeg waar de scheenbeschermers lagen, wisten de meesten wel hoe laat het was. Wat een girl power! Van het skill biken voelen de meesten de hun bovenbenen nu nog en ook aan de voedingsrichtlijnen heeft niemand zich sindsdien gehouden.

Mercuur Catering toverde op de begane grond een nagenoeg vegetarisch buffet op tafel. Dat vonden onze masters of ceremony Gabor Nijenhuis en Sandra van Alfen zo’n verademing dat we daar vast nog eens vaker een beroep op gaan doen. Opgefrist druppelde iedereen intussen vanuit de shower aan tafel. De dames achter de bar – en eigenlijk de hele movement – was uiterst welcoming. Hoe de avond verder verliep? Dat vertellen we niet. Dan had je maar moeten komen 😉

Bekijk hier de foto’s

Tekst: Bert van Weert
Foto’s: Patrick Siemons

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.