En toen was er koffie… bij Peeze!

 In Geen categorie

Koffie en thee zijn de dagelijkse levensbehoefte voor elke ondernemer. Maar hoe verloopt eigenlijk het productieproces? Het leek Rabobank, YMOR en MOB een interessant idee om dit eens achter de schermen te bekijken bij koffiebrander Peeze in Arnhem.

Directeur Paul van Hulst en zijn team ontvingen ons met alle égards. Niet alleen kregen we een rondleiding door de fabriek en hoorden we hoezeer het bedrijf al sinds 1879 gebrand is op een duurzame strategie, we staken ook de handen uit de mouwen tijdens een stoomcursus tot ‘Barista’.

Primeur deze middag was de toegang tot het heilige der heiligen: de cupping room. In deze ruimte wordt koffie geproefd. Van Hulst nam ons mee in de duurzame wijze waarop Peeze koffieplantages beheert. Zo worden alleen rijpe koffiebessen geplukt en verdienen de boeren een eerlijke prijs en dito werkomstandigheden. Peeze maakt er zich hard voor. Ketenbeheer in optima forma.

De vruchten van dit proces mochten we (voor)proeven. Of ‘slurpen’, zoals dat binnen de branche heet. We slurpten van pollepels om de smaakpapillen te activeren en dachten louter in kreten als: vol, rond, romig, rokerig of vlak. De smaak was raak!

Smart filmpje!

Met een touringcar van Besseling togen we naar Arnhem. De reacties hierop waren heel positief. Ook het feit dat Young Masters, Rabobank en Masters of Business deze middag samen organiseerden werd door de aanwezigen als heel prettig ervaren.

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.