Oranje draken pakken goud

 In Geen categorie

Het was weer eens wat je noemt een kleurrijke avond. Dit keer niet op de reguliere maandag omdat het Nederlands elftal een potje moest ballen tegen Chili. Op dinsdag waanden we de kust wel veilig. Om 17.30 uur zette ‘de Overvaart’ ons vanuit Spakenburg af bij Zuiderzoet in Zeewolde. Dat was gelijk even lekker doorwaaien.

In ‘The Beachhouse’ klonken we op de zomer. Tegelijk stond voorzitter Sylvia Krebber ook heel even stil bij de tegenspoed van enkele leden die vanavond helaas hadden moeten afzeggen. Een collectief hart onder de riem kreeg Rolf van As. Waardering alom voor zijn fundraising om de speurtocht naar zijn medewerkers – en actieve Amersfoortse meiden – Kris en Lisanne voort te zetten. Dat nu net deze dag naar buiten moest komen dat hun stoffelijke resten in Peru waren gevonden, zette ons nadrukkelijk met beide benen op de grond.

Gelukkig was er ook positief nieuws en konden we deze avond 50 gevulde rugzakken – ter waarde van 5.000 EUR weggeven aan Stichting Leergeld. Wil Ellenbroek en Carin de Backker namen hiervoor alvast één tas en de cheque symbolisch in ontvangst.

Speciaal woord van dank aan Harry Settels en Harm Woerdman voor het leveren van de spulllen en het vullen en samenstellen van de tassen. Daarna was het: trossen los! ‘Chillende’ beachboys en -babes zakten diep weg in de loungekussens en lieten zich wellicht verleiden tot een trip over het Veluwemeer met onze speedboat.

De echte ‘draken’ doken direct de kleedkamer in. Met de mouwen opgestroopt en zonder enige vorm van dresscode marcheerden de teams rood, wit, blauw en oranje naar de boten van Dragon Events. Elk team kreeg een aanvoerder. Echte ‘attila’s’ die de bemanning tot het uiterste wisten aan te vuren met straf tromgeroffel. Wanda, Evelien en Gemma: geweldig gedaan! Hoewel er tot diep in de avond werd doorgeneuzeld over de fotofinish, kon er uiteindelijk maar één winnen: Team Oranje pakte goud!

Terwijl de zon aan de einder zonk, doken wij naar binnen voor een heerlijk driegangenbuffet. Alle spierpijntjes waren daarna snel vergeten.

Tekst: Bert van Weert
Foto: Peete van Spankeren

Bekijk hier alle foto’s.

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.