Op naar het waterfront

 In Geen categorie

Drie maal is scheepsrecht. Op veler verzoek bezochten we opnieuw Zuiderzoet en het ernaast gelegen Beachhouse. Al op de veerboot van Bunschoten naar Zeewolde heerste er die voor de masters zo kenmerkende relaxte sfeer. We hadden er zin in. Even lekker een avondje wat anders. De diesel ronkte in het vooronder, terwijl de zilte zomerbries ons direct mentaal liet emigreren.

Dit was zeker geen herhalingsoefening. Ook nu een totaal ander programma dan voorgaande keren. Zo konden wij met een powerboat het Randmeer over, die wij bij toerbeurt zelf konden besturen. Een vette kick! Met een big smile stapte iedereen uit. Het haar uit de permanent, de mascara in de Alice Cooper-modus. De wakerboarders haastten zich naar de speedboats. Als amateurs gingen ze te water, als profs weer aan wal. Ondertussen hostte Zuiderzoet met groots gemak de doorlopende borrel, uitmondend in een copieus buffet. Paul Tomassen en zijn ploeg hadden een compleet kooktheater voor ons klaarstaan.

De wakeboarders schoven langs alsof ze in eeuwen niet gegeten hadden. Stille getuigen waren hun natte haartjes. Het was een mooi stelletje surfdudes bij elkaar. Ook de Rib-gangers stuiterden nog na van hun adrenalinehausse. Maar er hoefde niks. Het was weer zo’n avond waarop iedereen heerlijk zichzelf kon zijn en er volop energie getankt werd voor dit alweer drukke zakenseizoen. Onze speciale gast was winnaar van de zomerondernemers, Devin Verschoor, waarvan wij met zijn crypto- en blockchain-bedrijf nog wat konden leren. Devin had de blaren op z’n tong. Enkele introducés keken hun ogen uit. Je zag ze denken: wat een (te) gekke club dit. En zo is het. Cuckoo!

Tekst: Bert van Weert
Foto’s: Patrick Siemons

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.