Op een (on)bewoond flamingo eiland

 In Geen categorie

Als kleine jongetjes en meisjes togen we deze avond naar Dierenpark Amersfoort. Tegelijk spannend, want op deze voorjaarsavond ondersteunden wij voor het eerst in ons bestaan een maatschappelijk doel. Een beetje decadent zelfs: we gaven de flamingo’s hun eigen broedeiland.

Verzorger Peter van der Meer vertelde honderduit over de op leeftijd zijnde flamingo’s. En dat ze in ‘gevangenschap’ eigenlijk niet paren. Dus verzonnen ze een list: een broedeiland. Maar broedeilanden kosten geld. Gelukkig was daar de MoB.

We overhandigden de cheque aan Peter Kuipers, directeur van Dierentuin Amersfoort, die in Parkrestaurant de Olifant – een soort tropenbibibliotheek – een gloedvol betoog hield over het managen van een dierentuin. Een zeer vermakelijk en tegelijk herkenbaar verhaal. En wat je al niet moet doen om de media te bespelen…

Als tegenprestatie worden er door het dierenpark kaarten beschikbaar gesteld om kinderen uit minder bedeelde gezinnen de kans te bieden de dierentuin te bezoeken.

Vervolgens zijn we in groepen een aantal dieren onder begeleiding van een verzorger naar hun nachtverblijf gaan brengen. Olifant(je) Indra ‘klaterde’ het uit van plezier.

Vathorst TV maakte rond ons bezoek een leuk filmpje over het flamingo-eiland.

 

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.