MoB steunt drie doelen

 In Geen categorie

Zakelijke en maatschappelijke betrokkenheid in de regio gaan bij ons al jaren hand in hand. En opnieuw was onze ALV hét moment om – met hulp van Rabobank Amersfoort Eemland – maar liefst drie goede doelen te ondersteunen: ZomerOndernemer, ParkRun en de Keischoon033.

De drie doelen passen niet alleen in de traditie van de Masters of Business, waarbij wordt gekeken naar criteria als educatie, jongeren, ondernemend karakter en zichtbaarheid in de regio Amersfoort, maar ook in die van Rabobank Amersfoort Eemland. Manager MKB Nic Kors hierover: “Wij versterken graag regionale initiatieven. Deze doelen versterken die visie. Samen met de MoB koesteren we ‘de kracht van de verbinding’. Daar zijn we trots op.”

De stichting ZomerOndernemer ligt de MoB na aan het hart. Zij laten jongeren tussen de 15 en 22 jaar kennis maken met ondernemen en met het starten van een eigen onderneming. In hun zomervakantie krijgen ze trainingen, bedrijfsbezoeken en leren ze specifieke vaardigheden. Zogenaamde business buddies leren ze de fijne kneepjes van het vak. “Wij waren hier zo van onder de indruk dat de vergadering besloot een verbintenis aan te gaan voor een periode van drie jaar, zijnde jaarlijks € 2.000,-, aldus MoB-voorzitter Bert Gadellaa. Als je ziet hoeveel er gedaan wordt met een minimum aan middelen, dan kun je niet anders dan dit initiatief omarmen. Onze jeugd heeft de toekomst. We herkennen onszelf hierin en hopen dat onze bijdrage ervoor gaat zorgen dat de jongeren elkaar blijven ontmoeten. Ondernemerschap is immers een reis die langer duurt dan één zomervakantie.”

Het tweede doel is de Waste Parade van Keischoon033. De doelstelling is hierbij om iedereen – en specifiek jongeren, maar ook winkeliers en scholen te betrekken bij het zwerfvuil in Amersfoort. Tijdens het initiatief wordt onder meer kunststof – de zogenaamde Plastic Soup – uit de Eem gevist en zijn er acties om de (winkel)pleinen en straten te ontdoen van zwerfvuil. We stelden hierbij € 3.500,- ter beschikking voor de kers op de taart: een Wasteboards Bakery, die petflesdoppen omsmelt tot skateboards. Ook duurzaamheidsexpert Marius Smit komt donderdag 11 mei, vanaf 9.00 uur een interessante lezing geven bij de HU over de circulaire economie. Alle masters zijn hierbij welkom!

Derde maar zeker niet het minste doel is de stichting ParkRun. Met dit laagdrempelige initiatief kan iedereen op wijkniveau hardlopen en sportief bezig zijn. Oud én jong. Er zijn diverse clubhuizen die op zondagochtend gastvrij de deuren openen, waarna in het omringende gebied, zoals het Randenbroekerbos, Den Treek of Bos Birkhoven een parcours wordt uitgezet. Professionele coaches begeleiden dit. Voor de promotionele middelen om kwetsbare groepen te bereiken en die te stimuleren om mee te doen, sponsoren wij € 750,-.

Bekijk hier de foto’s

Tekst: Bert van Weert
Foto’s: Peete van Spankeren

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.