MoB schenkt AJO 3 mille

 In Geen categorie

Tijdens een sneak preview van het nieuwe Theater De Flint heeft de MoB het Amersfoorts Jeugdorkest een bedrag van 3 mille geschonken voor een speciaal in het leven geroepen instrumentenfonds. Voorzitter Hans Kattenmölle nam hiervoor een cheque in ontvangst.

Vanuit het AJO stromen jongeren door naar grote orkesten voor een vaak zelfstandige carrière. Deze zomer wonnen de Amersfoortse talenten de eerste prijs op het International Youth Festival in Aberdeen. Dit soort prestaties spreken uiteraard tot de verbeelding. Toen het MoB hoorde dat het instrumentarium gebrekkig is, vond de vereniging dat hier iets aan moest worden gedaan.

Kattenmölle toonde zich verguld met de cheque en de ambiance van de totaal vernieuwde Flint: “Dit is uniek. Zeker als je bedenkt dat de totale jaarlijkse gemeentesubsidie op hetzelfde bedrag uitkomt. Ook ben ik onlangs tot de ontdekking gekomen dat we dit jaar helemaal geen hoofdsponsor hebben. Dan helpt dit enorm natuurlijk.”

Staande naast een gammele – maar uiterst kostbare – instrumentenkist vertelde Kattenmölle dat daar een groot deel van het geld naartoe zou gaan. Daarop bood MoB-lid Remmelt Veenstra van de Timmerwerkplaats, spontaan aan de kisten te maken. Het geld kan nu nog efficienter worden besteed: aan de instrumenten zelf!

De hele avond waren de rollen omgedraaid. De masters dineerden op het podium en een ensemble van het AJO speelde ‘vanuit de orkestbak’. Het werd een memorabele avond.

Tekst: Bert van Weert
Foto’s: Peete van Spankeren

Contact Us

We zijn er nu niet. Maar je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.