Masters on e-bikes

 In Geen categorie

Men neme één roedel e-bikes, een stuk of 50 van ongeduld trappende meesters en meesteressen, voeg daar de devote organisatie van ‘033opdefiets ‘ aan toe en je hebt een topavond!

Heel even leken we onszelf te vertillen aan onze ambities. Het idee was prachtig, maar zoveel e-bikes charteren bleek een bijna onmogelijke opgave. Jocelyn Kemker-de Kruif, communitymanager van 033opdefiets, zag het echter helemaal zitten toen wij haar benaderden om een fietstocht met elektrische fietsten te organiseren. Ze wist een compleet peloton fietsenzaken, de logistiek en onderhoudsdiensten gezamenlijk aan de start te krijgen.

Snelfietstrajecten
Jocelyn Kemker vertelde ons het nodige over mobiliteit 2.0 en de nieuwe snelfietstrajecten in en rond Amersfoort. Tijdens onze eigen meesterlijke route onderwierpen we de diverse e-bikes aan een vergelijkend warenonderzoek. Alhoewel de meesten van ons überhaupt nog nooit op zo’n ding gezeten hadden. Tja, primeurs daar zijn we van.

Waar is dit knopje voor?
De tocht startte op de Amersfoortse Berg en leidde ons door de de Coelhorst (Hoogland-West). Bij De Faam nuttigden we onderweg een drankje, want echt zwaar moest het natuurlijk niet worden. 

Start- en eindpunt was Landgoed Dutchbiz – ook bekend als Dutch Ballooning – Amersfoorts best bewaarde geheim voor stijlvolle feestelijkheid. We eindigen er met een Out Of Africa Roast en een luie zomeravondborrel. Voorzitter Bert Gadellaa wist de reporter van De Stad Amersfoort nog net de ‘mens sana in corpore sano’ toe te fluisteren. Iets met een geest en een gezond lichaam.

Jocelyn Kemker had na de tocht beduidend meer energie over: “Wij stimuleren met 033opdefiets het gebruik van de fiets voor iedereen. Nagenoeg alle plekken in Amersfoort zijn sneller en gezonder per fiets te bereiken. We willen het automatisme van ‘even in de auto stappen’ doorbreken en mensen bewust te laten zijn van hun fiets die iets te vaak in de schuur lijkt te staan.” Om er met een vileine glimlach aan toe te voegen: “En dat is hier vanavond bijzonder goed gelukt.”

In dit speciale geval stappen we niet uit het zadel, voor we onze helden op het podium hebben gehesen:

Blom Hoogland
Colette Tolboom
Specialisatie: verkoop diverse merken, onderhoud en service
Bike Totaal Hoogland
Peter Groenestein
Specialisatie: verkoop diverse merken, onderhoud en service
33 Tweewielers Leusden
Helco Timmerman
Specialisatie: verkoop diverse merken, onderhoud en service
Bike Totaal Steven Koelewijn Spakenburg
Jan Huijgen
Specialisatie: verkoop diverse merken, onderhoud en service
Fietsreparatie Vathorst
Ray van de Kamp
Specialisatie: mobiele fietsenmaker
Hazeleger Fietsen
Jan Hazeleger
Specialisatie: verhuur e-bikes
Gazelle experience center
Sandra van der Wurf
Specialisatie: fietsadvies, testrit
Bureau voor fietsstimulering
Jocelyn Kemker-de Kruif
Specialisatie: Trap Tochten, Bike Buddy en Fietsmobiliteit Maatwerk
033opdefiets
Jocelyn Kemker-de Kruif
Specialisatie: meer mensen meer op de fiets, gezond, duurzaam en slim, helpen realiseren van fiets wensen

Nieuwsgierig? Hier vind je de foto’s  

Foto’s: Patrick Siemons

 

Contact Us

We zijn er nu niet. Maar je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.