Masters bewonderen nieuwe Flint

 In Geen categorie

Hoe de totaal vernieuwde Flint eruit is komen te zien, gaat elke voorstelling te boven. Directeur Harold Warmelink nam ons mee voor een interessant kijkje achter de coulissen. Er was er één jarig en dat was hij!

Hoe uitdagend deze operatie was, blijkt wel uit het feit dat de Flint bij zijn aantreden drie jaar geleden zo ongeveer alles tegen had. Harold Warmelink hierover: “Het was het dieptepunt van de crisis, de cultuursector lag onder vuur en tot overmaat van ramp wilde de gemeente Amersfoort ook nog eens substantieel bezuinigen. Ook waren er verhuisplannen en raakten we verstrikt. Dan komt de voormalige hoteldirecteur in mij los. We hebben gevochten als leeuwen en zijn boven gekomen.”

En boven waren we zeker, want in de Panorama Lounge – de naam zegt het – hadden we een majestueus uitzicht. Harold opende er letterlijk de coulissen. Hij sprak over de dragers van De Flint, over de nieuwe compartimentering – waardoor nu ook (meerdaagse) congressen kunnen worden gehouden – over de architectonische hoogstandjes tot aan de recycling van materialen en het ingenieuze klimaatsysteem toe.

Het was een militaire operatie waardoor in 10 zomerweken werd gerealiseerd wat normaliter zeker zes maanden kost.

Ook leidde hij ons langs ‘Trek’, het volledig nieuwe theaterrestaurant, dat zijn naam dankt aan het touw waarmee het toneeldoek wordt bediend. Tot slot onthulde hij oude muren vol handtekeningen van artiesten die tijdens de verbouwing naar boven kwamen. We kwamen er oren en ogen tekort. Een ieder die deze avond heeft gemist, moet dit zeker zelf gaan zien.

De nieuwe Flint is fenomenaal. Het is 100% klaar voor de toekomst. Dat de Masters inmiddels zijn ingelijfd voor de ‘peepshow’ – de beschilderde vogelhuisjes op de binnenplaats – was de ‘running gag’ van de avond. We beschouwen dit als een warm gebaar van een dito directeur!

Tekst: Bert van Weert
Foto’s: Peete van Spankeren

Contact Us

We zijn er nu niet. Maar je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.