Lustrum MoB op grote hoogte gevierd

 In Geen categorie

Met 22 graden en goed zicht waren de condities optimaal voor een mooie avondvlucht. Heerste er op het balloncentrum van Rob Wiegers om 16.00 uur aan de Peter van den Breemerweg in Soest nog een weldadige stilte, een half uur later stonden zo’n 45 masters te popelen om de lucht in te gaan.

Op de binnenplaats achter de ‘Schaepskooi’ wokten twee koks heerlijke oosterse schotels en hing er een ontspannen zomerse sfeer. Een enkeling had eerder gevaren, maar het merendeel voelde de vlinders in de buik.

In haar toespraak bedankte Sylvia Krebber het ‘oude’ bestuur voor het pionierswerk: ‘Deze vlucht dragen wij op aan jullie. Zonder jullie hadden wij hier niet zo gestaan.’ Verder meldde ze dat het ledental stabiel blijft – ondanks de turbulente tijden – en dat het nieuwe bestuur hier met vertrouwen aan blijft doorbouwen.

YMOR-praeses Danny Veenendaal bood de MoB hierop een artikel aan in businessblad Ondernamen, waarna de flight briefing volgde van ‘hoofdpiloot’ Niels. Toen duidelijk werd dat maar liefst vier ballonnen vanaf eigen terrein zouden opstijgen en deze inmiddels werden opgewarmd, bleven de toetjes wat ze waren en spoedde een ieder zich naar de opstijgplaats. Dit onder toeziend oog van ‘special guests’ Marjan van Grimbergen van het AD en Ward Kuipers (freelance filmer EyeWorks) die door ons aan boord waren uitgenodigd.

Ronald Bolderman kroop in de eerste kingsize ballon, die de ultieme hoogte bereikte van 1,4 kilometer. Tot ver boven het wolkendek! De andere drie ballonnen leverden riant zicht op stad en regio. Vanuit Soest voer het kwartet over Amersfoort en Leusden richting De Glind. De sociale media stonden die avond bol van Madurodamplaatjes en ‘cloudbusting’. Het lustrum ging niet ongemerkt voorbij, en zo hoort het ook!


De landingen waren zacht en nagenoeg rechtstandig. Eén van de piloten presteerde het zelfs de mand direct op de oplegger van één van de volgauto’s te stallen.

Het landingsritueel – voor wie dat nog niet had meegemaakt – was van pure schoonheid. Ballon opvouwen, gras op het hoofd en met champagne ‘gedoopt’ worden tot baron(es) van Soest tot De Glind.

Enfin, ‘wij van adel’ weten inmiddels allemaal hoe het werkt. Wie er alsnog het fijne van wil weten, adviseren wij absoluut eens te gaan ballonvaren!

Eén ding is zeker: wij hebben nog nooit zoveel blije ‘jongetjes- en meisjesgezichten’ bij elkaar gezien. Wat een schoolreisje was dit. Een unieke kroon op de eerste vijf jaar MoB!

Contact Us

We zijn er nu niet. Maar je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.