Leven in de brouwerij

 In Geen categorie

Door z’n goede waterkwaliteit was Amersfoort ooit één van de voornaamste biersteden van ons land met als exponent de Phoenix brouwerij.  De biercultuur leek hier weggevaagd tot de laatste jaren diverse lokale bierbrouwers hun hoofd weer boven de hop uitstaken.

Rock City Beers is met meer dan 20 speciaalbieren de snelste groeier. De rockers struinden alle hippe festivals af en vonden hun wegen naar retail en horeca. Tot het wonder geschiedde: meesterbrouwer Koen Overeem liet Phoenix weer uit zijn glas verrijzen!

Na een recente crowfundingsactie voegt Rock City Beers een nieuw chapter toe: experience. Deze maand open(d)en de heren hun nieuwe brouwerij, die onderdak biedt aan een pub en een à la carte restaurant onder leiding van topchef Robert Oosterhuis. Hij toverde vanavond verrassende ‘food and beer pairings’ op ons bord. Een primeur die we ons graag lieten smaken. En natuurlijk, was er ook wat anders dan bier…

We dompelden ons onder in een bruisende eindejaarsavond, waarin we opnieuw alle ruimte boden voor goede tafelgesprekken. Onze eigen ‘hopman’ Bert Gadellaa voegde hieraan het koolzuur toe.

Ook bijzonder was het initiatief dat Martijn van Dijk onder de aandacht bracht. Afgelopen jaar organiseerde hij met onder andere collega-masters Rolf van As, Edwin Weijzen en Linda van Alfen een fietstocht naar de Noordkaap en terug. Dit voor de stichting Geef om Kinderen, die ernstig zieke kinderen steunt. Deze avond werd het speciaal door de Rock City Boys voor hen gebrouwen Noordkaap-bier spontaan verkocht. Maar liefst 83 pakketten werden er meegenomen!

Op naar nieuwe avonturen in 2019! We wensen iedereen fijne dagen en een vooral gezond nieuwjaar.

Check hier het beeldverslag

Meesterlijke tekst: Bert van Weert
Meesterlijke foto’s: Patrick Siemons

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.