Het Lokaal smaakt naar meer

 In Geen categorie

En wéér waren we als de kippen bij! De MOB mochten als eerste een kijkje in de keuken nemen bij foodhal Het Lokaal. Naast echte versproducten uit de streek hield initiatiefnemer van Het Lokaal Rinke van ’t Holt een mooi verhaal over de crowfunding waarmee de financiële middelen bijeen werden gekregen.

Singer-songwriter Levi Oostermeijer wist de juiste snaar te raken met John Lennon’s ‘Imagine’ ter nagedachtenis aan het recente geweld in Parijs. Is onze invloed nu al zo groot dat die plaat direct naar 1 in de Top 2000 steeg? Ook beklom Lucien Pot op glorieuze wijze het podium. Hij bedankte alle masters voor alle steun de afgelopen periode, dat er een nieuwe weg voor hem vrij ligt als ondernemerscoach en hij meldde dat hij trots is om lid te zijn van de MOB: “Het gaat er hier vooral om wie je bent en niet alleen om wat je doet. Dat maakt deze club anders dan alle andere.”

Rinke van 't Holt Sylvia Krebber

Sneak preview
De avond met de Masters of Business was dus het eerste evenement in Het Lokaal. Een bijzondere setting, deels wit, strak en ingericht met pop-up meubilair, deels volop in verbouw. Enkele bouwstofvlekken op de kleding van de masters mochten de pret niet drukken. We kregen een uniek kijkje in de toekomst en zagen de mogelijkheden van Het Lokaal als food- en evenementenhal.

Na mooie en gloedvolle verhalen over koffie, chocolade en brood, opende Merlot een werkelijk voortreffelijk stampottenbuffet met al het lekkers uit de streek. Vanaf de zeepkist deed Rinke van ´t Holt het uiterst succesvolle crowfundingsverhaal uit de doeken waarna hij de eerste cadeaukaart aan Sylvia Krebber overhandigde. Deze kaart, bestaande uit unieke cadeaupins, kan worden besteed aan workshops, evenementen of versproducten in de foodhal.

Meerwaarde Het Lokaal
Rinke: “Door onze producten direct bij de boer in te kopen, krijgen zij een betere prijs, terwijl wij onze producten niet duurder hoeven te verkopen dan nodig. Een meerwaarde van twee kanten. Ook de samenwerking met producenten in Het Lokaal creëert een meerwaarde: beleving in de hal door versgebrande koffie, versgebakken brood of een unieke chocoladeworkshop. Er kan straks ontzettend veel in Het Lokaal: evenementen, workshops, lunch, even een uurtje werken dankzij wifi en gelijk de boodschappen mee naar huis voor het avondeten.”

Goodiebag
Aan het einde van de avond kregen we een goodiebag mee met onder andere de nieuwe cadeaukaart, producten van de bakker, chocolatier en de koffiebrander die straks hun intrek nemen in Het Lokaal. Het Lokaal staat straks bol van de primeurs. De eerste asperges, de eerste nieuwe aardappels en ga zo maar door.

Van start in 2016
In januari gaat Het Lokaal echt van start met diverse workshops en evenementen. Op dit moment wordt proefgedraaid met besloten bijeenkomsten voor onder andere de Rabobank en Bibliotheek Eemland. Eind maart 2016 openen ook de deuren van het verslokaal, waar een ruim aanbod aan producten uit de directe omgeving wordt verkocht. Producten als vlees, vis, groenten, fruit, brood, zuivel, maar ook bijzondere delicatessen maken het straks mogelijk de dagelijkse boodschappen te doen in Het Lokaal.

Wat ’n avondje lokaal. En wat ’n verhaal. Dat smaakt naar meer!

Tekst: Bert van Weert
Foto’s: Peete van Spankeren
Met dank aan: Judith van ’t Holt

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.