Even een boompje opzetten

 In Geen categorie

We gaan prat op primeurs. En als die er niet zijn, dan creëren we ons eigen momentum. Dus vierden we maandag 27 november kerst. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn!

Bij de entree vlokte een sneeuwmachine ons tegemoet, terwijl stadsmuzikanten alle crooners nieuw leven inbliezen. Verzamelpunt was onze vertrouwde thuishaven Merlot. Die voor de gelegenheid – twee weken eerder dan gebruikelijk – door Vincent Tomassen in feeërieke kerstdecoratie was gestoken. Sinds de laatste keer pasten we er nog net in. De reden waarom we in goed overleg hebben besloten dat Merlot niet meer ons vaste adres zal zijn – dat was al een tijdje de praktijk – maar dat we bij gelegenheid ook weer niets uitsluiten. Vincent werd hierop stevig in de bloemen gezet en blijft gelukkig onder ons. Het was tevens de laatste MoB-avond voor onze huisfotograaf Peete van Spankeren. Een vloedgolf van warme woorden en een enorm applaus was voor ‘onze culinaire Italiaan’ en wie goed keek zag in zijn ooghoek een traan. Een terugkeer naar ‘la mama’ kan en mag altijd, zo sprak voorzitter Bert Gadellaa.

Toen deze vervolgens aankondigde dat het 10-jarig jubileum in het weekend van 10 en 11 maart op Vlieland gevierd gaat worden, was het hek van de dam. Tot drie keer toe probeerde hij over het geluid heen te komen (‘Als ik nog even de aandacht mag?’). Om af te druipen met een: ‘Kansloos dit’. Dus moest de rest maar wachten. Als een hopman schikte hij de tafels. De gangen gingen vergezeld van uitdagende vragen. Hiermee werd de wens van velen ingelost om elkaar nog net even wat beter te leren kennen. Het geheel pakte verrassend uit. Er leek zowaar iets van een kerstgedachte door de lucht te gaan.

Op de weg naar huis toverde het bestuur tenslotte nog een toepasselijk cadeau uit een paars-oranje glitterenvelop: een adoptiekerstboom! Schitterende co-productie tussen Ton de Gans (drukwerk en handling), Dennis Stenacker (vormgeving) en ondergetekende (concept & copy). Inmiddels hebben ons veel humoristische berichten bereikt. Van bomen op kantoor tot lieslaarzen bij kwekerij Bamboe Randijk. Do they know it’s Christmas time? Absolutely!

We kijken uit naar een mooi 10-jarig jubileum en een 2018 dat weer bol zal staan van de verrassingen. We wensen iedereen fijne feestdagen!

Bekijk hier de foto’s.

Tekst: Bert van Weert
Foto’s: Peete van Spankeren

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.