Energieke ALV 2019

 In Geen categorie

Innovatief als we zijn, namen we rond deze ALV graag een kijkje in de biomassacentrale in De Nieuwe Stad. Daar wordt gewerkt aan Amersfoort 2030; hét moment dat de stad alleen nog maar energie wil gebruiken van lokale bronnen, zoals aardwarmte, restwarmte, snoeiafval of duurzame opwekking.

Op dit moment wordt gewerkt aan een ingenieuze ringleiding die ons van het gas gaat afhelpen. Edwin Dalenoord en Dennis Weggelaar van Warmtebedrijf Amersfoort gaven ons op 18 maart een kijkje in de wereld van duurzame energie en gasloos wonen en werken.

Kijkje in de biomassacentrale
Warmtebedrijf Amersfoort gaat een warmtenet aanleggen. Met dit netwerk zal duurzame warmte worden getransporteerd naar huizen en gebouwen. We kregen uitleg over de werking van het warmtenet, het gebruik van biomassa voor verwarming, en toekomstige energiebronnen zoals restwarmte en aardwarmte. Ook is de biomassaketel bekeken die het terrein van De Nieuwe Stad duurzaam verwarmt. Een heel proces van het lossen van biomassa (houtsnippers), de werking van de ketel en het filteren van rookgassen.

Warmtebedrijf Amersfoort begint op de industrieterreinen De Hoef en Isselt. Wie daar is gevestigd of interesse heeft om ook van het gas over te stappen op duurzame warmte kan kijken op www.warmtebedrijfamersfoort.nl Edwin en Dennis zijn bereikbaar via edwin@warmtebedrijfamersoort.nl en dennis@warmtebedrijfamersfoort.nl

Luchtige ALV
En oh ja, we hadden deze avond ook een ALV. Al maanden was onze voorzitter in training om het kort te houden. En dat is uitstekend gelukt, 43 minuten, minus 10 minuten huishoudelijk. De vergadering verliep losjes; dat heb je als het goed gaat. Er werd gestemd en goedgekeurd door ‘acclamatie’ oftewel applaus. Het jubileumjaar passeerde met een fotoreel van onze eigen meesterfotograaf Patrick Siemons.

Zomeronderemer kan wat de leden betreft voor het derde en laatste jaar worden gesteund en er was een speciaal woord van dank. Dit vanuit Theaterschool De Springplank en vanuit het bestuur voor Mark van der Last, die de zoektocht naar nieuwe microfoons begeleidde, en waarbij zijn bedrijf AV@LAST daar statieven bij sponsorde.

Nieuwe look
Uiteindelijk presenteerde Bert van Weert in een vraaggesprekje met ontwerper Dennis Stenacker het nieuwe MoB-logo. Het oude logo deed geen recht meer aan de vereniging die we zijn. Wel behielden we de kleuren en de psychologie er achter. Belangrijkste betekenisvelden volgens Dennis zijn – naast de abstracties ‘M’ en ‘B’ – de banen die de ontmoeting symboliseren. Het ‘V’ teken geeft een vlinderend vrijheids- of overwinningsgevoel. Het is mannelijk én vrouwelijk tegelijk, waarmee we nadrukkelijk aangeven dat we gelijkwaardigheid heel belangrijk vinden. Bij ons kun je jezelf zijn. Lang verhaal kort: het werd enthousiast ontvangen.

De toepassing van het logo gaan we op hele fronten zien. Onder meer zien in de nieuwe website. Hiervoor schoof Edwin Weijzen aan: “Deze moest flink op de schop. Optisch zijn we aan de voorkant dicht bij de oude gebleven. Maar onderliggende techniek is veranderd. Dit om weer een aantal jaren mee te kunnen, om het bestuurswerk doenlijk te houden (alle data centraal) en om ook leden meer inzage te geven in eigen en elkaars gegevens. Om elkaar sneller te kunnen vinden, te zien wie er op bijeenkomsten is en elkaar extra (intern) voordeel te kunnen bieden (‘masterdeals’). Iedereen ontvangt hiervoor binnenkort een inlog.”

Duurzaam diner
Als ’topping on the chocolate cake’ waren we te gast bij Kroast aan de Eem. Naast zijn heerlijke restaurent opende Sven Kattenberg vanavond voor ons ook de deuren van zijn nagelnieuwe vergaderruimte. Voor de inwendige ‘mensch’ werd goed worden gezorgd.

Zo zijn onze ALV’s dus. We kunnen nog wel even doorgaan, maar dat doen we niet. Het was ouderwets gezellig. Dat hebben de verschillende nieuwe leden direct kunnen ervaren. En ook de introducés waren enthousiast. De kwaliteit van de ontmoeting en elkaar verder helpen, blijven het belangrijkste. Maar zoveel leden er ook weer direct bij na de verwachte mutaties na het jubileumjaar: welke netwerkclub kan dat tegenwoordig nog zeggen? We zitten weer boordevol plannen en gaan op naar nieuwe ‘energieke’ avonturen!

Bekijk hier alle beelden.

Foto’s: Patrick Siemons
Tekst: Bert van Weert

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.