Bottervaren in Spakenburg

 In Geen categorie

Spakenburg, vier botters, een groep ondernemers, een meer, een zonnetje, een plotselinge bui, en een feestelijke sfeer. Dit waren de elementen die op maandag 18 september 2023 samensmolten tot een onvergetelijke dag. Bij onze aankomst in de haven verraste de regen ons onverwacht, waardoor we ons afvroegen of dit het begin was van een doorweekt avontuur aan boord van de oude botters.

Gelukkig vonden we toevlucht in het nabijgelegen eetcafé, waar onze voorzitter Bert ons met opbeurende woorden toesprak, en we ons konden laven aan verfrissende drankjes. Binnen de kortste keren klaarde gelukkig de lucht op, en begaven we ons op weg. De ingehuurde kapiteins werden snel terzijde geschoven door onze eigen baasjes. Borrelen aan boord met meesterlijke mensen, wat wil je nog meer.

Terug aan de wal stond de BBQ op ons te wachten in het eetcafé. De vriendelijke cafédame vroeg ons zelf de vleestang ter hand te nemen, want er was geen personeel beschikbaar. Met enthousiaste vrijwilligers zoals Nynke, Linda, Gabor en onze eigen keurslager Pieter verliep het bereiden van de maaltijd vlekkeloos, zodat de zeelieden snel konden genieten van smakelijk eten en verfrissende drankjes.

Het bleef nog lang onrustig in Spakenburg!

Bekijk hier de foto’s!

Tekst: Gabor Nijenhuis en Dennis Stenacker
Foto’s: diverse Masters en huisfotograaf Patrick Siemons

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.