Als Galliërs tekeer

 In Geen categorie

Forse uitdagingen heten niet voor niets zo. En dus dienden zo’n 60 Masters en Young Masters voor ons jaarlijkse treffen te beschikken over stalen zenuwen én ballen. Faites vos jeux!

Het strijdperk was ditmaal geen golfbaan, maar de Oliemolenhof die einde van de middag en avond volledig was omgekat naar een jeu-de-boules arena, waarin we het als Romeinse gladiatoren tegen elkaar opnamen. Even voor de intimi: dit spelletje is van origine eigenlijk Italiaans. Maar goed, zeg dit dus niet te hard in Frankrijk…

De totale omlijsting hebben de YM’s ook in volledig Franse sferen gebracht. Zo swingden de BBQ Masters – Fred van der Veer en Edwin Weijzen – bij Het Lokaal malse entrecôtes op de Yakiniku en leren we terloops alle fijne Franse kneepjes van roasting.

Een forse line-up van Franse wijnen konden onder professionele leiding van Henri Bloem worden geproefd en er liep een grafische ‘koppensneller’ rond die op Montmartre niet zou misstaan.

Het wedstrijdprogramma verliep geheel volgens de Franse slag. Wie er waar speelde en wie de meeste punten had: het bleek de Young Masters allemaal volstrekt irrelevant. Heel soms ontstond er even een grillige file, maar de sfeer was zó ongedwongen en inspirerend dat we dit volgend jaar gaan herhalen, maar dan anders. Hoe blijft nog even een verrassing.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.